Facebook Feed

1 lună în urmă

Ciid Constanta

Avantajele tehnologiei 3D!

Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au prezentat luni prototipul unei inimi miniaturale, despre care oamenii de ştiinţă israelieni afirmă că reprezintă primul cord creat cu o imprimantă 3D folosind ţesut uman, informează DPA şi AFP.

"Este pentru prima dată, oriunde în lume, când cineva a reuşit să conceapă şi să printeze în integralitate o întreagă inimă plină cu celule, vase sangvine, ventricule şi camere", a explicat profesorul Tal Dvir, coordonatorul acestui studiu, ale cărui rezultate au fost prezentate într-o conferinţă de presă.

Până acum, potrivit universităţii israeliene, oamenii de ştiinţă au reuşit să printeze cu succes doar ţesuturi simple, lipsite de vase sangvine.

Profesorul Dvir a subliniat importanţa unei inimi obţinute cu celule şi material biologic al pacientului, o tehnică utilizată pentru a elimina riscul de respingere a grefei.

Inima prezentată de cercetătorii israelieni, pe care jurnaliştii au putut să o vadă în timpul unui proces de printare ce a durat aproximativ trei ore, are mărimea unei inimi de iepure sau a unei cireşe.
Sursa:Agerpress
... Citște în continuare...Restrânge textul

Vezi pe Facebook

2 luni în urmă

Ciid Constanta

In perioada imediat urmatoare, vom da startul urmatoarelor cursuri:
ECDL in 17.04.2019(dimineata)
ECDL in 06.05.2019(seara)
Webdesign in 06.05.2019(seara)
Momentan avem in desfasurare o grupa pentru ECDL 3D Printing si una pentru ECDL Profil Bac.
Va asteptam!
... Citște în continuare...Restrânge textul

Vezi pe Facebook

2 luni în urmă

Ciid Constanta

Ne bucuram sa va impartasim satisfactia pe care am avut-o lucrand timp de doua saptamani cu angajatii Maurer Residence Constanta, care au vrut sa se initieze in tainele Calcului Tabelar(Excel), mergand chiar la nivele de avansat.
Multumiri pentru implicarea si seriozitatea de care au dat dovada pe tot parcursul pregatirii desfasurata sub indrumarea d-nei profesoare Nela Chirita.
Felicitam deasemeni si conducerea companiei care a decis sa investeasca timp si bani pentru a face din angajati o resursa utila si bine pregatita profesional.
... Citște în continuare...Restrânge textul

Vezi pe Facebook

Scrie-ne

Scrie-ne
Prin utilizarea acestui formular, ne oferi în mod voluntar date personale (nume, prenume, telefon, vârstă, adresă IP). Vom utiliza aceste date pentru a-ți răspunde la întrebări sau pentru a comunica în vederea înscrierii la cursurile și/sau examenele organizate de noi. Nu transferăm către terți datele colectate prin acest formular. Vom păstra aceste date doar pe perioada necesară îndeplinirii scopurilor de mai sus.