O poveste din Constanța

O poveste din Constanța

Category : ANC , Certificari , Fotografie

Să vă spună moșul o poveste… a fost odată ca niciodată, că de n-ar fi fost nu s-ar fi povestit, departe de tot, la malul Mării Negre. Un grup de inimoși care iubeau fotografia și îl așteptau pe Moș Nicolae. Ei bine când îl așteptau mai nerăbdători pe Moș Nicolae, la… Muzeul de Artă din Constanța, moșul l-a trimis pe Moș Feri (profesorul de fotografie Francisc Vaida) care a adus o expoziție colectivă de fotografie și diplome de absolvire a Clasei de Fotografie, inițiată de GMB Computers – organizator al primului curs de formare profesională în domeniul fotografiei din Constanța.

În deschidere, gazda primitoare, doamna Doina Păuleanu, a vorbit despre fotografie, despre expoziție și despre eveniment, cu multa știință și căldură…

Uimirea celor prezenți a fost cu atât mai mare, cu cât directoarea muzeului este un fin cunoscător al domeniului iar când Moș Feri a spus că fotografii au ajuns să se simtă ca acasă printre picturile celebre din muzeu, cei prezenți au aflat că este prima oară când un muzeu național de artă găzduiește o expoziție de fotografie, în Constanța, la acest nivel de formare profesionala  și că porțile muzeului sunt deschise fotografiei și iubitorilor de artă.

În continuare, doamna Nicoleta  Boldea, a subliniat meritul cursanților și efortul logistic uriaș de a organiza, desfășura și finaliza la superlativ, cursul inițiat de GMB Computers; de altfel, baza materială a GMB Computers a oferit un nivel greu de atins, chiar și de către școli prestigioase.

Un studio complet echipat, computere și display-uri pentru fiecare cursant, conexiune internet fără limite, sală de curs dotată cu tablă digitală și proiector, au ușurat activitatea cursanților și a formatorului.

După înmânarea diplomelor de absolvire celor 14 cursanți, de către doamna Nicoleta Boldea și de către doamna Magda Bălan, în buna dispoziție și calda atmosferă care au însuflețit sala și au adus zâmbete pe chipul participanților, Moș Feri a rugat absolvenții și organizatorii să facă o fotografie de grup.

Povestea nu se termină odată cu fotografia de grup, ea continuă, iată de ce…

După prezentarea și demonstrația făcută în timpul cursului referitor la printare și scanare în fotografia digitală,  Adrian a cumpărat o imprimantă și a venit cu o idee: la vernisaj să aranjam un studio foto și cine dorește, poate beneficia pe viu de o demonstrație cu  ceea ce au învățat cursanții și ce știu ei să facă.
Poftiți… cine mai dorește… cine mai poftește.
Fotografia este descărcată direct în imprimantă… și iată… visul dintotdeauna al fotografilor: în câteva minute, o imagine de calitate este oferită doritorului, în format 24/30.

Liviu și primul interviu de fotograf:

– Da…! Clientului …! Pentru că așa cum a spus Francisc Vaida, acest curs nu este de artă fotografică, ci de meșteșug, de meseriaș… de truditor…

 

Audiența, presa, au asistat la un eveniment bine organizat, care s-a desfășurat lin și  în bună dispoziție, dată de atmosfera de sărbătoare.

Am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa… pentru că povestea merge mai departe…


Scrie-ne