Equalskills

EqualSkills este un program oferit de Fundatia ECDL adresat incepatorilor, celor care se tem sau care se simt putin depasiti de noile tehnologii. EqualSkills a fost gândit ca un program flexibil de invatare care sa ofere cea mai completa introducere in lumea calculatoarelor, conferind abilitatile de baza de utilizare a calculatorului, fiind destinat celor care au folosit mai putin sau deloc calculatorul.

Prin programa sa si modul de abordare, EqualSkills vine in completarea gamei de produse ECDL. Pentru cei care urmaresc obtinerea unei certificari ECDL, acest program poate constitui un prim pas in pregatirea lor.

Programa acopera urmatoarele capitole:

1. Notiuni de baza despre calculator: tipuri de calculatoare, componentele unui calculator, cum pornim calculatorul, cum folosim mouse-ul si tastatura
2. Desktop: pictogramele, ferestrele, cum inchidem calculatorul
3. Ferestre: partile unei ferestre, lucrul cu ferestre, tipuri de dispozitive de stocare, intelegerea functiei diferitelor tipuri de aplicatii (procesare text, calcul tabelar, baze de date, prezentari)
4. Crearea documentelor: Deschiderea unei aplicatii de procesare de text, modificarea, formatarea, copierea si mutarea textului, tiparirea si salvarea documentelor
5. Lucrul cu fisiere: folderele, tipuri comune de fisiere si pictograme asociate (doc, .xls, .mdb, .jpg, .mp3), deschiderea si inchiderea fisierelor si directoarelor
6. Internet: Internet si World Wide Web (www), Internet Service Provider (ISP)
7. Navigarea pe Internet: browser web, aplicatii de navigare web, motoare de cautare, comunitate online, phishing
8. Email: conturi si adrese de posta electronica, riscuri de securitate, cum scriem si transmitem mesaje .

Fiecarui candidat i se aloca un numar unic de inregistrare, impreuna cu caietul de curs. Exercitiile din caietul de curs, cat si exercitiile on-line vor fi rezolvate sub indrumarea unui instructor, iar la final candidatul va realiza si un proiect care sa implice utilizarea tuturor cunostintelor nou-dobândite.

Nu exista examen! Evaluarea candidatului facându-se de catre instructor care urmareste insusirea completa si corecta a cunostintelor. Eliberarea atestatului EqualSkills se face pe baza semnaturii indrumatorului.

Programa analitica o puteti obtine apasând aici.

Programul equalskills are un site dedicat, la adresa www.equalskills.com