ECDL

Centru-de-testare-logo-01Permisul european de conducere a computerului (European Computer Driving Licence) – ECDL este cel mai raspandit standard international de certificare a abilitatilor de utilizare a computerului.

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspândit standard de certificare a abilitatilor de utilizare a computerului, recunoscut la nivel international. Permisul ECDL este folosit si recunoscut in 150 de tari  de catre companii de renume, in administratie sau de institutii de invatamânt de prestigiu. in afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).

Valabilitatea Permisului ECDL
Permisul ECDL obtinut in România este valabil in oricare dintre cele 150 de tari din intreaga lume in care este recunoscut standardul ECDL/ICDL. Permisul ECDL nu are limita de valabilitate in timp, competentele digitale fiind certificate pe viata, in conformitate cu programele analitice aferente fiecarui modul, aflate in vigoare la momentul sustinerii examinarii.

Cui se adreseaza certificarile ECDL?
Certificarile ECDL se adreseaza oricarei persoane care are nevoie si doreste sa isi certifice la standard recunoscut international abilitatile de utilizare a computerului. Nu exista limita de vârsta pentru inscrierea in programul de certificare ECDL. Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii  in companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarilor ECDL.

Avantaje ECDL

  • Un CV este 100% complet cu ECDL
  • Permisul ECDL deschide noi oportunitati pentru a obtine un loc de munca mai bun, imbunatateste perspectivele de promovare in cariera si scade probabilitatea de a pierde o oferta de serviciu.
  • ECDL deschide noi oportunitati pentru a obtine o bursa in strainatate.
  • Studentii isi pot echivala diverse cursuri de informatica sau birotica cu Permisul ECDL la anumite universitati.
  • in România, pâna in prezent au fost acreditate ca centre de testare ECDL universitati precum: SNSPA Bucuresti, ASE Bucure?ti – CDIMM, Universitatea Politehnica Bucure?ti, Universitatea „Gheorghe Asachi” Ia?i, Universitatea de Vest “Vasile Goldis” Arad, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Universitatea Bucuresti – Departamentul de invatamânt la Distanta – CREDIS.
  • Elevii care detin Permisul ECDL isi pot echivala proba de Competente digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat National.
  • Programa pentru obtinerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Astfel, liceenii pot sa se pregateasca chiar in cadrul orelor de la scoala pentru obtinerea unei certificari cu recunoastere internationala. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale de la Bacalaureat.
  • Cadrele didactice din invatamântul preuniversitar care detin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.