Cambridge

Examene Cambridge pentru copii (7-12 ani) – Young Learners (YLE)

Examenele Cambridge pentru copii reprezintă o serie de teste antrenante de limba engleză, destinate copiilor din ciclul primar și gimnazial. Există trei teste bazate pe activități, care oferă copiilor o direcție clară pentru îmbunătățirea cunoștințelor de limbă engleză.

Cambridge English: Starters

Cambridge English: Movers

Cambridge English: Flyers

Examenele Cambridge English: Young Learners vă permit să monitorizați și să îmbunătățiți nivelul de cunoaștere a limbii engleze pas cu pas, fiind creat pentru a încuraja copiii la începutul învățării limbii engleze. Aceste teste sunt realizate în conformitate cu Cadrul Comun European de Referință pentru Limbile Străine (CEFR) și acoperă toate cele patru deprinderi esențiale în învățarea unei limbi străine – ascultat, vorbit, citit și scris. Cambridge English: Starters (YLE Starters) se situează imediat sub nivelul A1 CEFR, Cambridge English: Movers (YLE Movers), la nivelul A1 CEFR, iar Cambridge English: Flyers (YLE Flyers) la nivelul A2 CEFR.

Testarea YLE presupune participarea candidaților la următoarele trei probe:

  • Listening (ascultare)
  • Reading & Writing (citire și compunere)
  • Speaking (proba orală)
  • Formatul examinărilor YLE:
Tip examinare Listening Reading & Writing Speaking

 

YLE Starters 20 minutes 20 minutes 3-5 minutes
YLE Movers 25 minutes 30 minutes 5-7 minutes
YLE Flyers 25 minutes 40 minutes 7-9 minutes

 

În urma examinării YLE, fiecare candidat primește un certificat notat cu maxim 15 scuturi.

Important: Certificarea YLE Movers sau YLE Flyers care are minim 11 scuturi, echivalează proba de limbă engleza pentru admiterea la clasa a V-a cu engleză intensiv.

 

Examene Cambridge destinate elevilor din învățământul gimnazial și liceal (13-17 ani)

Un atestat Cambridge English oferă elevilor accesul la cele mai bune oportunități pe plan academic, profesional și personal. La acest nivel de vârstă există două categorii de examene care pot fi susținute:

Cambridge English: Key, cunoscut și sub denumirea de Key English Test (KET), testează capacitatea candidatului de a se exprima în situații cotidiene și de a înțelege informații scurte sau texte simple, fiind potrivit pentru persoane de peste 13 ani. Se adresează celor care au un nivel elementar de cunoaștere a limbii engleze, fiind capabili să înțeleagă ideile principale din texte simple, să comunice în situații familiare, să înțeleagă informații scurte, standard și să poarte conversații simple, pe teme uzuale. Se situează la nivelul A2 (elementar) conform Cadrul Comun European de Referință pentru Limbile Străine (CEFR) .

Examinările KET și KET for Schools presupun participarea candidaților la următoarele trei probe, bazate pe activități de tip:

Reading & Writing (citire și compunere);

Listening (ascultare);

Speaking (proba orala).

Formatul examinărilor KET:

Tip examinare Listening Reading & Writing Speaking

 

KET 30 minutes 70 minutes 8-10 minutes
KET for Schools 30 minutes 70 minutes 8-10 minutes

 

Cambridge English: cunoscut și sub denumirea de Preliminary English Test (PET)

Corespunde nivelului pre-intermediar și testează abilitățile lingvistice caracteristice vieții sociale și profesionale.

Bacalaureatul devine mult mai ușor odată cu deținerea unui certificat PET!

Fiind recunoscut de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului ca și echivalare a competențelor lingvistice, PET este un examen accesibil, de nivel intermediar, realizat în conformitate cu Cadrul Comun European de Referință pentru Limbile Străine (CEFR), care acoperă toate cele patru deprinderi esențiale în învățarea unei limbi străine – ascultat, vorbit, citit și scris, situându-se la nivelul B1 CEFR.

Testele PET și PET for Schools pot fi susținute atât în versiunea standard (pe suport de hârtie), cât și în versiunea electronica (pe calculator).

Examinările Cambridge în limba engleza PET și PET for Schools presupun participarea candidaților la următoarele trei probe:

Reading & Writing (citire și compunere);

Listening (ascultare);

Speaking (probă orală).

Formatul examinărilor PET:

Tip examinare Listening Reading & Writing Speaking
PET 35 minutes 90 minutes 10-12 minutes
PET for Schools 35 minutes 90 minutes 10-12 minutes

 

În urma examinării Cambridge English: Preliminary, candidații primesc un certificat cu recunoaștere internațională, care atestă nivelului cunoștințelor acumulate.

 

 

 

 


Scrie-ne